Cilt Gençleştirme

Cilt Gençleştirme

Cilt Gençleştirme Nedir?

Cildimiz yaş aldıkça kendini yenileme özelliği azaldığından ince kırışıklıklar, çizgilenmeler, kuruluk gibi cilt yaşlanma belirtileri görülmeye başlar. Cilt yaşlanması metabolizmasal ve genetik durumları ve çevresel etkenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Cilt yalanmasında yaş, cinsiyet, kilo, yaşam tarzı, kişinin hastalıkları, kullanılan ilaçlar, cilt bakım rutini gibi çeşitli etkenlere bağlıdır.

Cildimizin yaşlanmasında en önemli faktör güneş ışığı ve solaryum kullanımıdır. Cildimizin gençliğini ve kendini yenilenmesini koruyabilmek için Güneş Korucuyu ürünler kullanılması şarttır. Gün içinde yeterli su içmek ve dengeli beslenmek de cilt sağlığımızı olumlu yönde etkileyecektir. Sigara, alkol kullanımı, uyku bozu bozuklukları, sık sık kilo alıp verme, stres gibi nedenlerle cildimiz daha hızlı yaşlanmaktadır.

Cilt gençleştirme uygulamalarında kişinin cilt yapısı muayene edilerek kişiye özgü bir tedavi protokolü belirlenmelidir. Her bireyin cildi kendine özgü yaşlanma belirtileri göstermektedir ve bu amaçla cildi gençleştirmek için de kişiye uygun tedaviler seçilmesi gerekmektedir.

Cilt gençleştirmede en sık kullanılan tedavi yöntemleri Mezoterapi, Cihazlı işlemler, Peelingler ve Cilt bakımı uygulamalarıdır. Yapılan her türlü işlemin daha verimli olması için kişi yeme alışkanlıklarına, uyku düzenine ve cilt bakım rutinlerine uyum göstermek durumundadır. Aksi halde istenilen sonuçları elde etmek güçleşecektir.

Cilt Yaşlanma Belirtileri Nasıl Anlaşılır?

Cildin yaşlanması ile ciltte kırışıklıklar, lekeler, kuruluk/nemsizlik, cilt elastikiyetinin azalması görülmektedir.

  • Ciltte kırışıklıklar ve ince çizgilenmeler

Özellikle deri kalınlığının daha az olduğu dudak çevresi, göz çevresi, boyun gibi bölgelerde görülen ince çizgiler ve mimik hareketlerinin kullanılmasıyla oluşan gülme çizgileri derinin yaşlandığını gösteren en önemli bölgelerdir.

  • Cilt sıkılığının azalması

Cildimizde bulanan kolajenin üretimi yaş aldıkça azalmaktadır ve 25 yaşından itibaren bu azalma gözle görülür bir hal almaya başlar. Yaşlanmanın yanı sıra yeterli protein alınmaması, Şekerli gıdaların fazla tüketilmesi, sigara-alkol kullanılması, güneşe fazla maruz kalmak gibi birçok sayıda nedene bağlı olarak kolajen yapımı azalır.

  • Gözeneklerin genişlemesi

Cildimizde bulunan gözeneklerimiz de yaş aldıkça genişlemiş görünürler. Gözeneklerin sıkı durması için de kolajene ihtiyaç vardır ve yaşla kolajen azaldığından gözenekler de sıkılığını kaybeder ve büyümüş görünürler.

  • Ciltte lekelenmeler

Güneş ışınları ve hatta kullanılan yapay ışıklar ciltte yaşlanmaya sebep olurlar.

Güneşten Dünyaya ulaşan UVA ışınları ciltteki kolajen ve elastinin yapısını bozar cildin elastikiyetini yitirmesine neden olur. UVB Işınları ise ciltte pigment hücrelerini etkileyerek leekelenme, güneş yanığı ve hatta cilt kanserine sebep olmaktadır. Bronzlaşmak amacıyla kullanılan Solaryum uygulamaları yüksek dozda UV ışınları içerdiğinden cildin hızlı yaşlanmasına neden olur. Mavi ışık denilen gözle görülür ışınlar aydınlatma, telefon, televizyon ve bilgisayar gibi dijital cihazlarla hayatımızın içine daha çok girmiş olup uzun vadede Mavi Işık maruziyetlerinin de insan sağlığı ve cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu gösterilmiştir.

  • Ciltte incelme

Yaşla birlikte vücudumuzdaki ve derimizdeki tüm hücreler daha yavaş kendini yeniler ve deri altımızdaki yüzeyel ince yağ tabakası da incelir bu yüzden deri daha saydam görünebilir ve damarlar belirginleşmiş bir görüntü alabilir.

Ciltte Yaşlanmasını Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Cilt yaşlanmasında cildin kendini yenileme kapasitesini destekleyecek cilt bakım rutinleri ile vücudun genel sağlığını olumlu yönde etkileyecek önlemler beraber alındığında daha iyi sonuçlar gözlemlenir. Cİldinin yaşlanmamasını isteyen kişiler Hekim uygulamalarının yanında kendileri de öneri ve tavsiyelere uymalıdır.

Direkt cildi etkileyen cilt bakım rutini oluşturmak en ideal başlangıçtır.

Günlük cilt temizliği ve bakımı ilk basamaktır sonrasında cildi nemlendirmek ve güneş kremi kullanmak gerekmektedir.

Genel vücut sağlığı için gerekli olan; yeterli miktarda su tüketmek, dengeli beslenmek, stresten uzak durmak, sigara-alkol kullanmamak, düzenli uyku uyumak ve egzersiz yapmak gibi durumlar da cilt sağlığını önemli derecede olumlu etkileyecektir.

Cilt Yaşlanmasını Geciktirmek İçin Evde Neler Yapılabilir?

Kişinin kilosuna ve metabolizmasına uygun miktarda su içmesine dikkat etmesi gerekir.

Vitamin, mineral ve lif bakımından besin değeri yüksek olan sebze meyve tüketimine dikkat etmesi gerekir. Günlük besin tüketimine eklenmesi gereken sebze meyveler :

  • Havuç: İçerdiği A,C,E vitaminleri sayesinde cilde canlılık ve parlaklık verir.
  • Elma: Antioksidan özelliği ve lif içermesi ile cildi destekler.
  • Limon, Portakal, Biber: C Vitamini kaynaklarıdır kolajen sentezini desteklerler.
  • Avokado : İçerdiği sağlıklı yağ asitleri sayesinde cildin elastikiyetini arttırıp kırışıklık oluşmasını geciktirir.

Bunların yanında Ceviz, Kabak Çekirdeği, Brezilya cevizi gibi kuruyemişler de cilt sağlığını olumlu etkiler.

Yeterli protein alımı ile ciltte yeni kolajen yapılması desteklenmelidir. Protein bakımından yüksek değerlere sahip olan Kırmızı Et, Balık, Yumurta, Yeşil Mercimek, Nohut gibi besinlerin belirli aralıklarla tüketilmesi önerilmektedir.

Yiyecekler ve içecekler ile vücudumuzu içten desteklemenin yanında evde cilt bakım rutini oluşturmak ve düzenli cilt bakımı yapmak gereklidir. Cilt tipine uygun ürünler ile cilt temizliği yapıldıktan sonra su bazlı bir cilt nemlendirici krem ile devam edilir, son olarak da güneş kremi sürülüp günlük rutin tamamlanır. En basit ve etkili cilt bakım rutini temizlik-nemlendirme ve koruma amaçlı güneş kremi kullanılmasıdır. Bu başlangıç cilt bakımını rutininize oturttuktan sonra cildinizdeki sorunlara uygun serum-tonik-krem-maske gibi uygulamaları zamanla bakımına ekleyebilirsiniz.

Cilt Yaşlanmasını Engellemek İçin Kliniğimizde Neler Yapılıyor?

Klinik ortamında Hekim kontrolü ile yapılan Mezoterapi-Gençlik Aşıları, Cihaz uygulamaları, Medikal Cilt Bakımları , Peelingler cilt gençleştirmede önemli rol oynamaktadır.

Mezoterapi uygulamaları ile cildin ihtiyacı olan vitamin, mineraller cilde direkt enjekte edilir Bu sayede cildin eksiklikleri daha hızlı bir şekilde yerine konur.

Enerji Bazlı Cihazlar: Altın İğne yıllardır cilt gençleştirmede kullanılan bir cihazdır. Cihaz başlığında bulunan iğneler ile ciltte küçük delikler oluşturulur ve Radyofrekans enerjisi ile de derinin altındaki tabakalar uyarılarak kolajen sentezi arttırılır. Böylece cilt daha sıkı, parlak ve canlı görünür.

Medikal Cilt Bakımı: Kişinin cilt tipi belirlenir ve cilt sorunlarına uygun local tedaviler uygulanır.

Peelingler: Özellikle lekeli ciltlerde cilt ton eşitsizliklerinin giderilmesinde kullanılmaktadır.

Bize Ulaşın

PhiPlus Clinic sorularınızı yanıtlıyor.

    Diğer Tedaviler
    Mezoterapi
    Mezoterapi

    Mezoterapi Nedir? Derinin katmanlarına minik iğneler ile ihtiyaca göre belirlenen sıvı karışımların enjekte edilmesidir. Genellikle Hyaluronik Asi..

    Devamı >
    Yanak-Gıdı Lipoliz Mezoterapisi
    Yanak-Gıdı Lipoliz Mezoterapisi

    Gıdı, Bulldog Yanak Gibi Bölgesel Lipoliz Mezoterapileri Nedir? Gıdı ve alt yanak bölgesi istenilmeyen yüz yağlarının en sik görüldüğü bölgelerdir ve..

    Devamı >
    Gözaltı Mezoterapisi
    Gözaltı Mezoterapisi

    Gözaltı Mezoterapisi Nedir? Göz altı ve göz çevresi derisinin  cilt kalınlığı en ince olan yüz bölgesidir ve kolajen içeriği de azdır. Bu nedenle yaş..

    Devamı >
    Akne Skarı Mezoterapisi
    Akne Skarı Mezoterapisi

    Akne Nedir? Akne, ciltteki gözeneklerin çeşitli nedenlerle tıkanması ve gözeneklerin içinde sebum, ölü deri hücrelerinin artması ve bir süre sonar bu..

    Devamı >
    Saç Mezoterapisi
    Saç Mezoterapisi

    Saç Mezoterapisi Nedir? Saçlarımızın cansızlaşması, köklerinden uçlara doğru zayıflaması ve saç dökülmesi gibi durumlarda saça özel tedaviler uygulan..

    Devamı >
    Leke Mezoterapisi
    Leke Mezoterapisi

    Leke Mezoterapisi Nedir? Leke Mezoterapisi ciltte lekelerin bulunduğu alanlara çeşitli içerikler içeren solüsyonların enjekte edilmesi ile cilt tonun..

    Devamı >
    Biyolojik Lifting Uygulaması
    Biyolojik Lifting Uygulaması

    Biyolojik Lifting Uygulaması Nedir ? Biyolojik Lifting uygulaması adından da anlaşılacağı gibi yüzü lift etmek yani yukarı kaldırmak amaçlı yapılan e..

    Devamı >
    Cilt Gençleştirme
    Cilt Gençleştirme

    Cilt Gençleştirme Nedir? Cildimiz yaş aldıkça kendini yenileme özelliği azaldığından ince kırışıklıklar, çizgilenmeler, kuruluk gibi cilt yaşlanma be..

    Devamı >
    Kök Hücre Uygulaması
    Kök Hücre Uygulaması

    Kök Hücre Nedir? Kök hücre vücudumuzda bulunan her çeşit hücreye ve dokuya dönüşebilme yeteneğine sahip olan hücredir. Bu hücrelerin her biri dokunun..

    Devamı >
    Biyostimülan Uygulamalar
    Biyostimülan Uygulamalar

    Biyostimülan Uygulamalar Nelerdir? Biyostimülan uygulamalar çeşitli içeriklerden oluşmakta olup deri altına enjekte edildiklerinde kolajen sentezini ..

    Devamı >
    İp Askı
    İp Askı

    İp Askı Uygulaması Nedir? Yaş aldıkça yüzümüzdeki yağlar yer çekimi etkisiyle sarkar ve yüz hatlarını bozar. Zamanla aşağı yönde yerdeğiştiren yağ pe..

    Devamı >
    Mezoterapi
    Mezoterapi

    Mezoterapi Nedir? Derinin katmanlarına minik iğneler ile ihtiyaca göre belirlenen sıvı karışımların enjekte edilmesidir. Genellikle Hyaluronik Asi..

    Devamı >
    El Dolgusu
    El Dolgusu

    El Dolgusu Nedir? Zamana bağlı olarak el üstündeki hacim kaybı, kilo kaybı ya da genetik olarak ince derili kişilerde iç ve dış etkenlere de bağlı ol..

    Devamı >
    Yanak Dolgusu
    Yanak Dolgusu

    Yanak Dolgusu Nedir? Yanak bölgesi yaş almamızdan en çok etkilenen bölgedir. Kilo verme, genetik, hormonsal ve yaşa bağlı yanaktaki çökmeler yüzün da..

    Devamı >
    Jawline Dolgusu
    Jawline Dolgusu

    Jawline Dolgusu Nedir? Jawline İngilizcede ‘Çene Çizgisi/Hattı ’ anlamına gelir ve kulak alt hizasından çene ucuna kadar uzanan çizgisel hattı ifade ..

    Devamı >
    Nazolabial Dolgu
    Nazolabial Dolgu

    Nazolabial Dolgu Nedir? Nazolabial alan burun kanatlarının yanından başlayan ve ağız kenarına doğru uzanan çizgiye denir. Bu çizgi genellikle gülme,k..

    Devamı >
    Çene Dolgusu
    Çene Dolgusu

    Çene Dolgusu Nedir? Çene şekli yüz hatlarımızı belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Çene hattının güçlü olması ve yüz hatlarına uygun çene ucu ş..

    Devamı >
    Dudak Dolgusu
    Dudak Dolgusu

    Dudak Dolgusu Neden Yapılır? Zamanla derimiz, deri altındaki yağ dokusu ve kaslar da dahil olmak üzere tüm katmanlarda incelmeler meydana gelir ve ha..

    Devamı >
    Boyun Çizgileri Tedavisi
    Boyun Çizgileri Tedavisi

    Boyun Çizgileri Nedir? Boyun bölgesi yaşımızı ele veren en önemli bölgedir ve genelde de bakımı ihmal edilir ve atlanır. Boyun bölgesinde deri kalınl..

    Devamı >
    Masseter Diş Sıkma Tedavisi
    Masseter Diş Sıkma Tedavisi

    Masseter Diş Sıkma Tedavisi Nedir? Masseter kası yüzümüzde çene kemiğimize yapışık bulunan bir kastır. Ağzımızı kapama, çiğneme gibi işlevleri bulunu..

    Devamı >
    Kaz Ayağı Tedavisi
    Kaz Ayağı Tedavisi

    Kaz Ayağı Çizgileri Neden Oluşur? Kaz ayağı çizgileri olarak adlandırılan bölge gözümüzün dış tarafındaki kaş altından yanağa doğru uzanan bölgedeki ..

    Devamı >
    Kaş Arası Çizgileri Tedavisi
    Kaş Arası Çizgileri Tedavisi

    Kaş Ortasi Çizgileri Neden Oluşur? Kaş ortasındaki kaslarımız ile kaş çatma, kızgınlık gösterme, göz kısıp görüşümüzü netleştirmeye çalışma ya da göz..

    Devamı >
    Alın Çizgileri Tedavisi
    Alın Çizgileri Tedavisi

    Alın Çizgileri Tedavisi Nedir? Alın çizgileri mimik kullanımı, yaşlanma, genetik gibi faktörlere bağlı olarak oluşan ve yatay birkaç çizgi halinde bu..

    Devamı >
    Yanak-Gıdı Lipoliz Mezoterapisi
    Yanak-Gıdı Lipoliz Mezoterapisi

    Gıdı, Bulldog Yanak Gibi Bölgesel Lipoliz Mezoterapileri Nedir? Gıdı ve alt yanak bölgesi istenilmeyen yüz yağlarının en sik görüldüğü bölgelerdir ve..

    Devamı >
    Gözaltı Mezoterapisi
    Gözaltı Mezoterapisi

    Gözaltı Mezoterapisi Nedir? Göz altı ve göz çevresi derisinin  cilt kalınlığı en ince olan yüz bölgesidir ve kolajen içeriği de azdır. Bu nedenle yaş..

    Devamı >
    Akne Skarı Mezoterapisi
    Akne Skarı Mezoterapisi

    Akne Nedir? Akne, ciltteki gözeneklerin çeşitli nedenlerle tıkanması ve gözeneklerin içinde sebum, ölü deri hücrelerinin artması ve bir süre sonar bu..

    Devamı >
    Saç Mezoterapisi
    Saç Mezoterapisi

    Saç Mezoterapisi Nedir? Saçlarımızın cansızlaşması, köklerinden uçlara doğru zayıflaması ve saç dökülmesi gibi durumlarda saça özel tedaviler uygulan..

    Devamı >
    Leke Mezoterapisi
    Leke Mezoterapisi

    Leke Mezoterapisi Nedir? Leke Mezoterapisi ciltte lekelerin bulunduğu alanlara çeşitli içerikler içeren solüsyonların enjekte edilmesi ile cilt tonun..

    Devamı >
    Biyolojik Lifting Uygulaması
    Biyolojik Lifting Uygulaması

    Biyolojik Lifting Uygulaması Nedir ? Biyolojik Lifting uygulaması adından da anlaşılacağı gibi yüzü lift etmek yani yukarı kaldırmak amaçlı yapılan e..

    Devamı >
    Cilt Gençleştirme
    Cilt Gençleştirme

    Cilt Gençleştirme Nedir? Cildimiz yaş aldıkça kendini yenileme özelliği azaldığından ince kırışıklıklar, çizgilenmeler, kuruluk gibi cilt yaşlanma be..

    Devamı >
    PhiPlus Clinic
    Hemen Ara!