Biyostimülan Uygulamalar

Biyostimülan Uygulamalar

Biyostimülan Uygulamalar Nelerdir?

Biyostimülan uygulamalar çeşitli içeriklerden oluşmakta olup deri altına enjekte edildiklerinde kolajen sentezini uyararak deri kalitesini arttırır, sıkılaşma sağlar ve yüzün yukarıya doğru lift edilmesine katkıda bulunurlar. Biyostimülanlar olarak en sık kullanılanlar: PLLA (Poli-L-Laktik Asit), PCL (Polikaprolakton) ve CaHa (Kalsiyum Hidroksit Apatit) gibi içeriklerdir.

Biyostimülan uygulamalar dolgu ve mezoterapi uygulamalarının bir karışımı gibi düşünülebilir. Hem kolajen sentezini arttırarak deri kalınlığını arttırma hem de derinin daha sıkı olması ile ciltte gerginlik ve parlama efektleri elde edilmektedir.

Biyostimülanlar deriye enjekte edildiklerinde yeni kolajen uyarımını başlatır ve cilt altında bulundukları süre boyunca da kolajen üretimini devamlı olarak tetiklemeye devam ederler. Uzun süreli etki etmeleri ve cildin kendini yenileme özelliğinden yararlanarak kolajeni arttırıp cilt gençleşmesini de sağladığından Akıllı Dolgu, Mineral Dolgu, Sıvı Yüz Germe gibi adlarla anılmaktadırlar. Kişinin cilt yapısına ve ihtiyaçlarına göre içerik belirlenir ve uygulama yapılır.

Biyostimülan Uygulamalar Nasıl Yapılır?

Biyostimülan uygulamalar genellikle bir kanül ile cilt altına yerleştirilir ve deri altına homojen olarak dağılabilmesi için de masaj yapılır. Derinin altında uygulanmak istenilen katmana ve elde edilmek istenen sonuca göre özel olarak hazırlanır, dozlama yapılır ve uygulamaya geçilir. Ürünlerin hazırlanma süreci özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir.

Uygulama genellikle ağrısızdır, işlem öncesi lokal anestezik krem ile uyuşturmak yeterlidir. İşlem sonrası günlük hayata devam edilebilir. İşlem bölgesinde hafif kızarıklık, ödem, ufak morluklar görülebilir ve bu tüm etkiler birkaç güne kendiliğinden geçecektir.

Biyostimülan uygulamalar göz altı, dudak ve kaş ortası gibi bölgelere uygulanmamaktadır.

Biyostimülan Uygulamalardan Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Biyostimülan uygulamalar genel olarak kullanılan Hyalüronik Asit dolgular gibi volüm vermeden etki eder, ciltte gerginlik ve parlaklık sağlar. Ancak Hyaluronik Asit dolgular gibi de çözücü solüsyon ile hemen eritilemez. Bu nedenle cilt tipine en uygun içerik belirlenip, cilde uygun olarak dozlama yapılmalıdır. Genellikle baz solüsyon kullanılarak hazırlandıklarından daha homojen dağılmaları için solüsyonu özenli bir şekilde hazırlamak en önemli faktördür.

Hazırlanan ürünün homojen olduktan sonar uygulanması ve işlem sonrasında mutlaka masaj yapılması gereklidir. İşlemin yapılmasından hemen sonra güzel masaj yapılmalı ve ilk günlerde mümkün oldukça bölgeye masaj yapılmalıdır.

Biyostimülan uygulamalardan sonar mutlaka sırt üstü yatılmalıdır. Yüzüstü yatılırsa basınç nedenli ürünün etki etmesi istenilen bölgeden farklı bölgeleri etkilemesi ile asimetri, ödem gibi sorunlar oluşabilir.

İşlem sonrası ilk gün duş alınmamalı , sıcak uygulamalardan uzak durulmalıdır.

Bize Ulaşın

PhiPlus Clinic sorularınızı yanıtlıyor.

    Diğer Tedaviler
    Kök Hücre Uygulaması
    Kök Hücre Uygulaması

    Kök Hücre Nedir? Kök hücre vücudumuzda bulunan her çeşit hücreye ve dokuya dönüşebilme yeteneğine sahip olan hücredir. Bu hücrelerin her biri dokunun..

    Devamı >
    Biyostimülan Uygulamalar
    Biyostimülan Uygulamalar

    Biyostimülan Uygulamalar Nelerdir? Biyostimülan uygulamalar çeşitli içeriklerden oluşmakta olup deri altına enjekte edildiklerinde kolajen sentezini ..

    Devamı >
    İp Askı
    İp Askı

    İp Askı Uygulaması Nedir? Yaş aldıkça yüzümüzdeki yağlar yer çekimi etkisiyle sarkar ve yüz hatlarını bozar. Zamanla aşağı yönde yerdeğiştiren yağ pe..

    Devamı >
    Mezoterapi
    Mezoterapi

    Mezoterapi Nedir? Derinin katmanlarına minik iğneler ile ihtiyaca göre belirlenen sıvı karışımların enjekte edilmesidir. Genellikle Hyaluronik Asi..

    Devamı >
    El Dolgusu
    El Dolgusu

    El Dolgusu Nedir? Zamana bağlı olarak el üstündeki hacim kaybı, kilo kaybı ya da genetik olarak ince derili kişilerde iç ve dış etkenlere de bağlı ol..

    Devamı >
    Yanak Dolgusu
    Yanak Dolgusu

    Yanak Dolgusu Nedir? Yanak bölgesi yaş almamızdan en çok etkilenen bölgedir. Kilo verme, genetik, hormonsal ve yaşa bağlı yanaktaki çökmeler yüzün da..

    Devamı >
    Jawline Dolgusu
    Jawline Dolgusu

    Jawline Dolgusu Nedir? Jawline İngilizcede ‘Çene Çizgisi/Hattı ’ anlamına gelir ve kulak alt hizasından çene ucuna kadar uzanan çizgisel hattı ifade ..

    Devamı >
    Nazolabial Dolgu
    Nazolabial Dolgu

    Nazolabial Dolgu Nedir? Nazolabial alan burun kanatlarının yanından başlayan ve ağız kenarına doğru uzanan çizgiye denir. Bu çizgi genellikle gülme,k..

    Devamı >
    Çene Dolgusu
    Çene Dolgusu

    Çene Dolgusu Nedir? Çene şekli yüz hatlarımızı belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Çene hattının güçlü olması ve yüz hatlarına uygun çene ucu ş..

    Devamı >
    Dudak Dolgusu
    Dudak Dolgusu

    Dudak Dolgusu Neden Yapılır? Zamanla derimiz, deri altındaki yağ dokusu ve kaslar da dahil olmak üzere tüm katmanlarda incelmeler meydana gelir ve ha..

    Devamı >
    Boyun Çizgileri Tedavisi
    Boyun Çizgileri Tedavisi

    Boyun Çizgileri Nedir? Boyun bölgesi yaşımızı ele veren en önemli bölgedir ve genelde de bakımı ihmal edilir ve atlanır. Boyun bölgesinde deri kalınl..

    Devamı >
    Masseter Diş Sıkma Tedavisi
    Masseter Diş Sıkma Tedavisi

    Masseter Diş Sıkma Tedavisi Nedir? Masseter kası yüzümüzde çene kemiğimize yapışık bulunan bir kastır. Ağzımızı kapama, çiğneme gibi işlevleri bulunu..

    Devamı >
    Kaz Ayağı Tedavisi
    Kaz Ayağı Tedavisi

    Kaz Ayağı Çizgileri Neden Oluşur? Kaz ayağı çizgileri olarak adlandırılan bölge gözümüzün dış tarafındaki kaş altından yanağa doğru uzanan bölgedeki ..

    Devamı >
    Kaş Arası Çizgileri Tedavisi
    Kaş Arası Çizgileri Tedavisi

    Kaş Ortasi Çizgileri Neden Oluşur? Kaş ortasındaki kaslarımız ile kaş çatma, kızgınlık gösterme, göz kısıp görüşümüzü netleştirmeye çalışma ya da göz..

    Devamı >
    Alın Çizgileri Tedavisi
    Alın Çizgileri Tedavisi

    Alın Çizgileri Tedavisi Nedir? Alın çizgileri mimik kullanımı, yaşlanma, genetik gibi faktörlere bağlı olarak oluşan ve yatay birkaç çizgi halinde bu..

    Devamı >
    Yanak-Gıdı Lipoliz Mezoterapisi
    Yanak-Gıdı Lipoliz Mezoterapisi

    Gıdı, Bulldog Yanak Gibi Bölgesel Lipoliz Mezoterapileri Nedir? Gıdı ve alt yanak bölgesi istenilmeyen yüz yağlarının en sik görüldüğü bölgelerdir ve..

    Devamı >
    Gözaltı Mezoterapisi
    Gözaltı Mezoterapisi

    Gözaltı Mezoterapisi Nedir? Göz altı ve göz çevresi derisinin  cilt kalınlığı en ince olan yüz bölgesidir ve kolajen içeriği de azdır. Bu nedenle yaş..

    Devamı >
    Akne Skarı Mezoterapisi
    Akne Skarı Mezoterapisi

    Akne Nedir? Akne, ciltteki gözeneklerin çeşitli nedenlerle tıkanması ve gözeneklerin içinde sebum, ölü deri hücrelerinin artması ve bir süre sonar bu..

    Devamı >
    Saç Mezoterapisi
    Saç Mezoterapisi

    Saç Mezoterapisi Nedir? Saçlarımızın cansızlaşması, köklerinden uçlara doğru zayıflaması ve saç dökülmesi gibi durumlarda saça özel tedaviler uygulan..

    Devamı >
    Leke Mezoterapisi
    Leke Mezoterapisi

    Leke Mezoterapisi Nedir? Leke Mezoterapisi ciltte lekelerin bulunduğu alanlara çeşitli içerikler içeren solüsyonların enjekte edilmesi ile cilt tonun..

    Devamı >
    Biyolojik Lifting Uygulaması
    Biyolojik Lifting Uygulaması

    Biyolojik Lifting Uygulaması Nedir ? Biyolojik Lifting uygulaması adından da anlaşılacağı gibi yüzü lift etmek yani yukarı kaldırmak amaçlı yapılan e..

    Devamı >
    Cilt Gençleştirme
    Cilt Gençleştirme

    Cilt Gençleştirme Nedir? Cildimiz yaş aldıkça kendini yenileme özelliği azaldığından ince kırışıklıklar, çizgilenmeler, kuruluk gibi cilt yaşlanma be..

    Devamı >
    PhiPlus Clinic
    Hemen Ara!